2006 Svensk kriminalteknisk internrapport Skriv ut
Skrevet av Kim Gebecke   
onsdag 11. august 2010 20:08

Vi kontaktet kriminalteknisk i Sverige, og fikk denne internrapporten. I emailen vi fikk som svar stod det: "Den er inte vetenskapligt skriven eftersom syftet var intern rapport". Det betyr at dette kun er en rapport som kan bli brukt internt.

På sine hjemmesider bruker norsk politi denne internrapporten som et argument mot å dyrke industriell hamp i Norge, fordi de mener det er lett å utvinne THC til rusbruk fra planten. Av internrapporten fremgår det at det er mulig å utvinne THC fra industriell hamp, men det er en svært møysommelig, ressurskrevende og tidkrevende prosess med marginalt utbytte, der resultatet nærmest kan sammenlignes med produksjon av små mengder svak lettøl. Politiet går til og med så langt at leder av Norsk Narkotikapolitiforening, Anette Gultvedt, utelukker at det er en internrapport, men kaller den for en reell rapport i en kronikk publisert på Nationens nettsider.

Vi i FNH har sendt email til Anette Gultvedt angående dette, og venter nå på en kommentar. Vi mener politiets metoder svekker troverdigheten deres i denne saken, så lenge de ikke klarer å finne frem tyngre vitenskapelige argumenter enn dette.

Vi i FNH mener at politiets metoder for å påvirke hampesaken viser at de vrir på sannheten, fordi det nå ikke finnes noen aktuelle argumenter mot at bøndene skal få lov til å drive hampdyrkning i Norge.

FNH avviser på det sterkeste at vi driver med snikliberalisering av marihuana slik politiet kan gi inntrykk av, og det er synd at politiet bruker slike metoder. Vi mener derimot at de burde sette seg bedre inn i produksjonen av industriell hamp og bruken av denne.

Linker i denne saken:

Politiets kronikk i Nationen

Artikkelen hos Norsk Narkotikapolitiforening

Sist oppdatert fredag 13. august 2010 21:04